کلایمر یا همان داربست معلق (suspended scaffold) که به نما های دیگری نیز شناخته می شود در واقع یک جایگزین-داربست بسیار نوین برای داربست های فلزی پر هزینه است.
کلایمر ها نوع خاصی از سیستم های بالابر هستند که جهت دسترسی به نقاط مرتفع بر روی سطح بیرونی ساختمان ها یا بناهای دیگر به کار می روند.کلایمر ها کاربرد و انواع متفاوتی دارند که شما می توانید بسته به نیاز پروژه خود یکی از انها را انتخاب کنید.
موارد استفاده رایج از کلایمر:
در ساختمان ها،برج ها، سازه های نیروگاهی( مانند کولینگ ها)، سازه های پالایشگاهی(مانندمخازن نفت و گاز)، سیلوها، سالن ها، دیواره سدها و نیز درون شفت سدهای بتنی، دیواره و زیر پل ها، تابلوهای تبلیغاتی بزرگ و ...
کلایمر از جمله دستگاه های ضروری برای تکمیل یک پروژه است.
شما با استفاده از کلایمر می توانید کار هایی چون :
اجرای نمای ساختمان( سیمانکاری، سنگ، چوب، کامپوزیت، شیشه، نقاشی و تمام نماهای ترکیبی)، ترمیم، سوراخکاری، پیچ و رول پلاک، جوشکاری، سنگ زنی، لوله گذاری، حفظ و نگهداری باغچه های عمودی، شستشوی نما، نورپردازی، تعویض قسمت های آسیب دیده نما و هر نوع کار اجرایی دیگر را انجام داد.
کلایمر چگونه دستگاهی است؟
کلایمر معمولا از یک کابین متحرک ، دو عدد وینچ کشنده مخصوص کلایمر، یک جفت ترمز block stop ، تابلو برق مخصوص هدایت دستگاه کلایمر، چهار رشته سیم بکسل مخصوص کلایمر و یک جفت سازه نگهدارنده که در بالای ساختمان قرار می گیرند ساخته می شود. سازه های بالای ساختمان اغلب بوسیله ی وزنه های آهنی یا بتنی مخصوص کلایمر در روی پشت بام فیکس نگه داشته می شوند.
کلایمر ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند :
موقت یا همان پرتابل
دائمی
موقت :
گاهی نیاز به سیستم کلایمری داریم که بصورت موقت در ساختمان یا بنای صنعتی نصب شود تا بوسیله آن نمای ساختمان یا هر کار دیگری در پروژه ساختمانی یا صنعتی انجام پذیرفته، سپس کلایمر یا بالابرنما از روی پروژه جمع آوری گردد. در چنین وضعیتی سیستم های کلایمر پرتابل یا بالابرنمای پرتابل مورد استفاده قرار می گیرد.
دائمی :
ساختمان های بزرگ، برج های مرتفع، ساختمان های شیشه ای یا ساختمان های با نمای کامپوزیت و ترکیبی، مال ها، مجتمع های تجاری، موزه ها، سازه های صنعتی، مخازن نفتی و گازی، سیلوهای بزرگ و کلا ساختمان ها و سازه های صنعتی گرانقیمت همواره به تمیزکاری و تعمیر و نگهداری نیاز دارند.برای انجام این امورنیاز به وسیله ای داریم که همواره روی ساختمان یا سازه صنعتی آماده کار باشد. در چنین مواردی از سیستم کلایمر دایمی استفاده می شود. تفاوت سیستم های کلایمر دایمی با کلایمر های پرتابل این است که اولا همواره روی ساختمان خواهند ماند، دوما در عرض ساختمان نیز بصورت اتوماتیک و برقی حرکت خواهند کرد.
تقسیمات کلایمر:
تحقیق و گردآوری : محمد مهدی فرهادی
کپی از این محتوا تحت هر شرایطی ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد +